Er værktøjet iorden?

Det rigtige værktøj skal matche de mange timer, jeg bruger ved pindene. Engang brugte jeg de metal og plastik strikke pinde jeg havde arvet fra min mor, svigermor og mormor. Derfor opdagede jeg først ret sent i mit lange strikkeliv, at der var andre og væsentlig bedre muligheder. Så nu har jeg fundet ud af, at for mig handler det om at have noget kvalitets værktøj, der giver det aller bedste strikkeresultat, en udsøgt håndarbejds oplevelse, og som er skånsom for mine fingre og håndled.

Jeg har lyst til at give dig et indblik i de strikkepinde, jeg har i min værktøjskasse.

Har du en erfaring med dit strikkevækrtøj, som du vil dele, så fortæl rigtig gerne om det her.

Cubics rundpinde og strømpepinde er firkantede pinde fra KnitPro

Disse pinde er firkantede, og det gør det lettere at holde på pindene. Naturligvis spidser den kvadratiske form til i begge ender, således at man stadig strikker med KnitPro pindespidse. Pindene er fremstillet i rosentræ, hvor træets flotte struktur er med til at gøre pindene til et indbydende værktøj. Pindene er et tiptop værktøj for både begyndere og erfarne strikkere. Endelig fungerer pindene godt for dem, der har gigtfingre, da de er lette at holde fast på.

KnitPro symfonie pinde

Symfonie pindene fra Knit Pro kvalitet passer godt til de mange timer jeg sidder med pindene i mine hænder. Pindene har et slankt udtryk, er dejlige og nærmest bløde at røre ved. Pindene er spidse og forarbejdet i lamineret birketræ, der er bejdset og poleret. Derfor har disse udskiftbare pinde et elegant og stilfuldt udtryk kombineret med, at de rent faktisk er en fornøjelse at have i hænderne og giver en særdeles tilfredsstillende strikke oplevelse.

KnitPro wirer

KnitPros udskiftbare wirer passer sammen med KnitPro udskiftbare pinde. Wirerne fås i størrelser til at lave rundpinde som er 40, 60, 80, 100, 120 og 150 cm lange.

Pind og wirer skrues sammen med et gevind. Samlingen skal være strammet godt, så den ikke går op unders trikningen. Der følger et lille metalhåndtag med, som passer til det hul, der er ved siden af gevindet på wiren. Når man sætter håndtaget ind i hullet kan man give samlingen mellem pind og wire en ekstra stramning, der gør at samlingen ikke løsner sig under strikning.

Clover Soft Touch Hæklenål

Clover Soft Touch er min bedste hæklenåle. Den er lavet ergonomisk rigtigt med en  form, der sikrer at hæklenålene ligger perfekt i hænderne, og derfor får jeg ikke ondt i fingrene af at hækle i længere tid. Skaftet er fladt og fylder dermed ikke meget. Den sorte pude på håndtaget eller skaftet gør det lettere at holde fast om nålen Hæklenåles skarpe krog består af aluminium, hvilket er et let, men samtidig utrolig stærkt materiale.

KnitPro tunesiske hæklenåle til wire

Tunesisk hækling eller hakning er en gammel teknik, som ligner hækling. Man anvender en mellemting mellem en hæklenål og strikkepind, faktisk en lang hæklenål. KnitPros tunesiske hæklenål fungerer med krog i den ene ende og gevind i den anden. Så når hæklenålen er skruet sammen med en wire og strammet til, går man bare igang.

 

…..og her har du en vej ind til det gode værktøj i min butik https://nordiskgarn.dk/vaerktoej/

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skriv kommentar