Gå igang og lav ‘strik din egen islandske sweater’ udfordring

Jökul – er navnet på det sweater projekt jeg er i fuld sving med. Faktisk er jeg igang med sweateren sammen med en flok garntister, der spænder fra nye til erfarne strikkere af islandske sweatre. Vi mødes igen, når vi er 7 dage inde i 2017, og her kan vi så få/give hjælp til at samle ærmer og bul, og endelig sætte igang i den velfortjente slutspurt, nemlig Jökuls version af den islandske rose mønster.

Jeg har en del islandske sweatre på samvittigheden, og det har været en stor hjælp til denne Jökul sweaters strikkeopskrift. Den har nemlig brug for nogle maske justeringer undervejs, og jeg strikker den ikke i den alafosslopi garn som opskriften tager afsæt i men istedet i plötulopi. Justeringer som man kan lave, når man ved, hvordan en islandsk sweater eller lopapeysa strikkes.

Hvad nu hvis du ikke lige ved, hvordan du griber det an, og hvad nu hvis du ikke, har en flok garntister rundt om hjørnet?

Den tanke gave mig lyst til at tjekke ud, om der findes brugbare links ude i verden, der kan vise den bedste måde at lære at strikke en islandsk sweater.

Just do it

I mit kvarters søgning på google rendte jeg ind i flere links links. Her har jeg bare plukket én enkelt video og manual, ‘How to knit a icelandic sweater’ lavet af Lina Olofson i hendes blogspot Knitline fra 2015:

http://knitline.blogspot.dk/2010/02/free-pattern-and-description-how-to.html

https://www.youtube.com/watch?v=JCY_1m2hcDQ

Mens jeg ser videoen, kom jeg i tanke om måden jeg lærte at strikke en islandsk sweater. Man kan sige det skete ud fra Nikes slogan ‘Just do it’ – det gjorde jeg så, og på den måde og mange sweatre og år senere, har jeg skaffet mig en kæmpe mængde brugbar viden til, hvordan jeg skal gribe ‘strik din egen islandske sweater’ udfordring an, og tricks til at camuflere små fejl og lidt større også.

Keep calm and carry on knitting

Jeg bruger selv et slogan, som rammer min strikke erfaring og drivkraft helt præcis ‘keep calm and carry on knitting’. Det hedder gruppen, hvor jeg sammen med andre garntister, deler vores tips og tricks.

Nu er det jo ikke sikkert, at alle kan eller har lyst til at samle en flok garntister og hjælpes ad, så hvis du kender eller bruger nogle manualer, som er brugbare og ‘hjælpsomme’, så del dem gerne i kommentarer på dette indlæg.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skriv kommentar