Om uldet i Nordisk Garn

Nordisk Garn er en ulden affære. Det meste af garnet i butikken er fra dyr, der er vokset op i Norden, og derfor er der rent faktisk kun uld på hylderne.

I Nordisk garn sætter jeg spot på det ’hotte’ i den nordiske strikkekultur samtidig med, at jeg gerne forærer mine bedste inspirationer og viden væk.

Det fascinerende ved strik, for mig, er den uendedelige række af muligheder for kombinationer af strikkemønstre, garnkvaliteter og farver. Derfor er der altid uopdagede variationer, som skal opdages og omsættes til et stykke strikkearbejde. Det er det, der hver eneste dag giver mig fornyet motivation og inspiration til at strikke.Rejser til Island, Norge og Sverige, ture til Læsø, København, Tønder og Hesselbjerg har været med til at skærpe min viden og appetit på strik i nordisk uld og med nordisk kultur. På den måde er ideen, lysten og drivkraften til Nordisk Garn vokset frem.

Og så er der det med uldet, som jeg synes er helt unik, og som passer til mit nordiske temperament. Tøj af uld er nemlig tilpasset vores nordiske himmelstrøg, med den dejlige varme, som kommer fra de millioner luftlommer, som de krusede fibre danner i uldtråden. Dette gør ulden genial ved både at være isolerende og kunne optage indtil 40 % vand (regn eller sved) uden at føles fugtig. Derfor har det også langt tilbage i tiden været naturligt at bruge fårets uld til strikketøj, og desuden var uld noget man var selvforsynende med.

Idag har ulden stadig disse egenskaber, og jeg har selv en mangfoldig ‘hot’ garderobe til mit landliv med børn, heste og hunde.

Butikken

Nordisk Garn er en ulden affære. Det meste af garnet i butikken er fra dyr, der er vokset op i Norden, og derfor er der rent faktisk kun uld på hylderne.

I Nordisk garn sætter jeg spot på det ’hotte’ i den nordiske strikkekultur samtidig med, at jeg gerne forærer mine bedste inspirationer og viden væk.

Nordisk Garn har fysisk til huse i på vores gård i Ålum, tæt på Randers. Udover at jeg styrer vores lager herfra, har vi også en fysisk butik, som har åbent nogle gange om ugen. Det er også her vi afholder vores kurser, og så har vi strikke café den 1. lørdag i hver måned.

Åbningstider:

fredag kl. 13.00 – 17.00

  1. lørdag i måneden kl. 10.00 – 13.00

Altid åben efter aftale – bare ring til 20 74 07 94