440 Fremstrikk 2023

150,00 DKK

På lager (kan bestilles som restordre)

Tjen 150 point i vores kundeklub.
Bestil inden

Hurtig leveringDag til dag levering, ved bestilling inden 14.00 på hverdage.
Hurtig leveringMiljørigtig produktion
Hurtig leveringVi trækker først pengene, når ordren bliver afsendt.

Fremstrikk 2023, et strikkemagasin fra Rauma Garn, er nu tilgængeligt i vores butik! Magasinet indeholder 6 dejlige opskrifter og interessant læsning om strikkedesignere og deres kreative processer 🤩

Bogen er på dansk.

 

Vi håber du finder noget at strikke!

 

Fremstrikk er en hyldest til alle, der arbejder med, engagerer sig i og skaber noget af norsk uld.

I Fremstrikk 2023 lærer vi strikkedesignere og den kreative proces bedre at kende. Vi er gået sammen med seks dygtige og inspirerende designere, som alle har lavet en opskrift med Fivel. I to af opskrifterne er Alpaca Silk brugt som følgetråd.

 

Designere;

Da Karoline Skovgaard Bentsen tegnede for Fremstrikk, kom inspirationen fra garnet. Hun læste om Fivel og den norske uld, og kom frem til, at den bedste måde at få uldens egenskaber frem var med fletninger og struktur. Designet har fået navnet Haraboji Cardigan, som er sydkoreansk for bedstefar, fordi den minder om en typisk bedstefar cardigan.

 

Baggrunden for Spireblusen var at skabe en beklædningsgenstand, som Enya Ødegaard selv ville ønske, hun havde i sin garderobe, da hun var gravid og i tiden efter. ”Jeg har i flere år tænkt, at jeg gerne vil lave en tidløs og feminin beklædningsgenstand, der passer til kroppen gennem flere af livets kapitler. Et tøj til en krop i forandring, hvor intet føles behageligt nok.”

Til Fremstrikk ville Julie Embrå lave en kjole, fordi hun synes, der er for få fede kjoler på strikkemarkedet, og Julie elsker at have kjoler på. Kjolen har fået navnet Laura, opkaldt efter Laura Dalgaard. ”Det var så dejligt at lære hende at kende, da vi var på besøg i Romsdalen, så varm og venlig. Hun gjorde indtryk på mig. Det føltes derfor naturligt at opkalde mønsteret efter hende, da hun også er en del af Fremstrikk.”

For Fremstrikk har Laura Dalgaard designet Nordic Mix Sweater. En mønstret bluse i to farver inspireret af traditionel strik fra de nordiske lande. ”Jeg er primært inspireret af garnet, altså Fivel. Jeg ville skabe en mash-up af forskellige traditionelle mønstre og give det nyt liv.” Laura fandt gamle billeder af trøjer i mønstret strik, som hun klippede fra hinanden og limede sammen igen for at lave en trøje med forskellige mønstre.

Da Stine Erikstad skulle designe for Fremstrikk, så hun for sig en oversize sweater med mønster. Hun startede et prøveark og tænkte ‘Shit, jeg fik det!’, men der gik lang tid, før hun tog prøvearket op igen. Det er normalt et tegn på, at der er noget galt. Hun gik flere omgange. Og så løsnede det sig. Det var simpel mønsterstrik med grafiske søjler i to farver, og to tråde. Fivel og Alpaca Silke. Hun har også designet et par bukser, og sættet har fået navnet Gloria-sættet.

For Fremstrikk har Tonje Hodne designet Skogsbær sweater. Inspirationen til sweateren kommer fra barndommen. Tonje er vokset op med både, og familien tog ofte på bådture om sommeren. ”Jeg forestiller mig, at vi kommer til en holm, hvor der er skov og blåbær. Solen står højt på himlen, det lugter af solcreme og hav. Der er en barnlig glæde og begejstring i luften, og et hav af små, runde, blå bær.”